Seriál Mistrovství Evropy BAJAS: Roučková z Maďarska přivezla zlato a dva bronzy

Publikováno: 19.8.2016

V maďarské části seriálu mistrovství Evropy BAJAS, pořádaných Mezinárodní motocyklovou federací (FIM), česká reprezentace zazářila.  Olga Roučková získala na čtyřkolkách první místo v kategorii žen, třetí místo v kategorii mužů a také třetí místo v celkovém umístnění. V mužské kategorii čtyřkolek zvítězil Josef Macháček a stříbro patří Tomáši Kubienovi.

V sedmém dílu mistrovství Evropy BAJAS, kde v několika kategoriích závodí motocykly, čtyřkolky, ATV (All Terrain Vehicle) i automobily, zabodovali v kategorii Q2 (čtyřkolky) Češi. Obsadili všechny příčky vítězů v mužské kategorii i v celkovém umístění a bez medailí tak nechali závodníky z Itálie, Francie, Španělska, Polska, Ukrajiny, Bulharska, San Marina a dalších zemí. Závodilo se na stejné trati jako v loňském roce, závodní okruh vede kolem Balatonu, Pápy a Veszprému. Čtyřkolky během tří dnů najely zhruba 600 závodních kilometrů.

 V kategorii žen zvítězila Olga Roučková z MOGUL Racing Teamu a v mužské kategorii Josef Macháček reprezentující BART Racing Team. „Měla jsem jen jednu krizovou situaci, když mne při oblékání výstroje štípla vosa do levého předloktí, které oteklo, a během závodu mne ruka hodně bolela. Naštěstí mi po dokončení RZ lékaři poskytli léky na alergickou reakci,“ uvedla Roučková.

 Další ze seriálu FIM EUROPE bude následovat 9. – 10. září v Portugalsku. Závod Baja TT Idanha-a-Nova se uskuteční v Castelo Branco. Celý seriál mistrovství Evropy BAJAS uzavře závod v Bulharsku.