Německou Quad Offroad Challenge opět ovládla Roučková

Publikováno: 16.9.2016

V sérii Quad Offroad Challenge na trati KTM-Ring Motodrom Höchstädt reprezentovaly Česko tři závodnice a dvě z nich si na závěr stouply na stupínky vítězů. Ollie Roučková vybojovala v kategorii žen zlato a Kateřina Křenková stříbro. Daniel Matějka si v mužské kategorii ATV SOLO odnesl stříbro.

 Předposlední závod této sezony v sérii Quad Offroad Challenge proběhl v Höchstädtu. Trať KTM-Ring byla pro závodníky nová a bezesporu to byl nejtechničtější a nejnáročnější terén, který přinesla letošní sezona. Závodníci však nezápasili pouze s krkolomnými sjezdy, těžkými výjezdy či přejížděním pneumatik, ale navíc je sužovaly tropická vedra a všude přítomný prach. Ten při předjíždění snižoval viditelnost téměř na nulu.

 Ženskou kategorii s přehledem vyhrála Ollie Roučková ze stáje MOGUL RACING TEAM, za ní dojely Kateřina Křenková z Quad Point Racing Teamu a Němka Brigit Singer. Kategorii ATV SOLO ovládl Jürgen Mohr, následovaný Danem Matějkou a Dominikem Apelem. „Vezu domů vítězství ze sobotního startu, ale hlavně se mi povedlo vybojovat mistrovský titul ve třídě Woman. Chci proto poděkovat všem, kteří mi pomáhají. Bez nich bych to nedokázala,“ sdělila Ollie Roučková. Finální závod v letošní sérii Quad Offroad Challenge se bude pořádat 24. – 25. září v Torgau.