Hvězdy Dakaru v Sosnové již tuto neděli

21.3.2017

Autodrom Sosnová se v neděli 26. března stane již potřetí hostitelem největšího českého setkání závodníků Dakaru. Na trati se zde představí technika českých týmů v akci. Autodrom Sosnová je pro MOGUL Dakar Setkání přestavěn do podoby, která nabízí předvedení techniky na náročné trati s offroadovými i silničními prvky. Nechybí úseky na kluzké šotolině a divácky velmi oblíbené skoky. Na trati se v exhibičních jízdách představí závodní kamiony, osobní automobily i motocykly. Diváci tak mají jedinečnou šanci vidět závodní automobily v akci na trati, ale během celodenního programu mohou navštívit i depo soutěžních strojů a z bezprostřední blízkosti si prohlédnout monstra, která zdolávají bláto a duny v Rallye Dakar. Ani letos nebude chybět divácky oblíbená autogramiáda s nejlepšími dakarskými závodníky.

A na koho se můžete těšit? Nebude chybět například BARTH Racing, Martin Macík a Ondřej Klymčiw, kteří používají v závodních speciálech motorový olej MOGUL. Dále se představí Ultimate Dakar Team či motocyklový tým MRG. Na setkání uvidíte špičkovou techniku, např. vůz Tatra Phoenix, speciály LIAZ, Tatra Jamal, MAN, terénní automobily Ford i závodní čtyřkolky a motorky. V tomto roce MOGUL Dakar Setkání v Sosnové kromě české špičky nabídne také zahraniční hvězdu první velikosti, kterou je španělský závodník Xavier Pons.

MOGUL Dakar Setkání nabídne fanouškům motoristického sportu celodenní program od 9:00 do 16:30. Součástí bude také finále seriálu MOGUL Driving Cup, v němž se utká pestrá směsice soutěžních speciálů na paralelní trati autodromu a vystřídá tak dakarské speciály, které budou zrovna v servisním zázemí. Na trati se tak stále bude něco dít a zkrátka nepřijdou ani fanoušci atraktivních dakarských RC modelů, které se zde představí v exhibičním závodě. Velké dakarské speciály doplní výstava malých, ale excelentně propracovaných modelů dakarské techniky, která bude rovněž v areálu přístupná divákům.

Více informací najdete na www.autodrom.cz a facebooku Autodrom Sosnová. Děti do 12 let mají vstup zdarma.